Construcción reticular de imágenes. objetos, espacios y palabras aleatorias

Facebook Blog Youtube Vimeo Flickr RSS Instagram
LOREAK MADRID
LOREAK MADRID
Surface area: 80 m2

Client Loreak
Design and Site Management Pensando en blanco
Art Direction Pensando en blanco
© Interior Design Photos Iker Basterretxea

A proposal that is firmly committed to bringing back colour, with an approach that is rich in new materials and textures, all of which help to redefine the pieces of furniture that is the usual pattern in all of the brand's stores.

The store has a surface area of 80 m2 and opens its heart to the street by means of a huge shop window, creating an interesting balance between the interior space and the sense of spaciousness that is typical of a big store.

This new store is characterised by its minimalist aesthetic, with finishes and materials that play between tones of grey and orange in a balanced and refined way.

The combination of steel, glass, polycarbonate, colour resins and cement, open up to a constant dialogue between the material and the synthetic. In addition, there is the wonderful use of light, which is such an important element in this project, and which acts as an axis when it comes to finding balance, by controlling and changing shades and intensities in the space that provide a suitable climate according to requirements.

The interior layout is marked by the arrangement of the diagonal lines of the store's dividing walls.

A huge box placed across the centre of the space acts as distributor and enables the flow of movement through the store. The changing rooms are located inside, the walls of which are made of polycarbonate, with translucent silicone curtains.

At the entrance to the changing rooms there is a zone that is exclusively for trousers. It has mirrored glass and stainless steel shelves that run from side to side.

Perpendicular to this changing rooms box, we find a coloured glass screen that covers part of the polycarbonate wall, giving it a new tone and texture in a perfect combination of colour, shape and product.

The box zone is also coated in polycarbonate, this time applying a light treatment that runs all around the perimeter, obtaining a beautiful visual display.
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID
 Image of LOREAK MADRID