Construcción reticular de imágenes. objetos, espacios y palabras aleatorias

Facebook Blog Youtube Vimeo Flickr RSS Instagram
LOREAK BILBAO
LOREAK BILBAO
Surface area: 168 m2

Client Loreak
Design and Site Management Pensando en blanco
Art Direction Pensando en blanco
© Interior Design Photos Iker Basterretxea

The new store in Bilbao, located on one of the city's main shopping streets, follows the pattern of all the brand's new stores. In this case, the idea was to create a modern atmosphere without losing sight of the sophisticated air that the brand endeavours to portray.

The shop has a surface area of 168 square metres, and is distributed on one floor at street level. The space has its own character, it is vibrant and has a strong presence, with a fresh and modern feel. To ensure this atmosphere, the façade has been opened as much as possible, taking advantage of the greater visibility of the sales area.

The shop is distributed in such a way that the space is perfectly clear and defined as soon as you walk in. The space is clearly divided by stainless steel columns supporting shelving from side to side that split the store into two zones: the right-hand side is for the women's clothing collection, and the left-hand side is for the men's collection, so that customers can look through easily and smoothly. This symmetry on entering the store is modified by a curved unit that is unusual in its shape and colour, with a pink rubbed covering located behind the steel shelves.

To the rear of the curved unit, the way is opened to the area where the changing rooms and waiting area are located, for the customers' greater convenience. A new material rears its head in this space: translucent silicone, which has been used for curtains in the changing rooms, and in a thicker sheet version that is used for the seating in the waiting area.

The combination of materials in this store, such as steel, tinted glass, colour resins and synthetic pumice stone, bring a sense of plasticity to the space as a whole. A more reduced colour palette has been applied, going from off-white to pink and red, ending in the grey of the stainless steel and flooring.

The store's perimeter walls have a series of stainless steel bars that sometimes overlap with the greyish glass screens that define the different colour capsules within the clothing collection.

The space has basically used 3 types of lighting: Perimeter channelling throughout the store, hanging lights, and LED strips embedded in the shelves as a supplementary filler for smaller objects.

In addition to the fixed furniture, there are units made in different resins, with finishes such as: ice, and in lollipop red. These are combined with mobile racks made from stainless steel, and mannequins. These mobile objects give the space a certain flexibility, offering the option to change the look whenever required.
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO
 Image of LOREAK BILBAO