Construcción reticular de imágenes. objetos, espacios y palabras aleatorias

Facebook Blog Youtube Vimeo Flickr RSS Instagram
G+B2
G+B2
An old garage and bakery warehouse restructured into a home.

The idea of this project was to renovate this old garage, preserving the natural essence of the place, respecting the original volume and materials of the space: stone, concrete and wood.

An open and simple building system, with a special sensitivity that is made patent inside through a special attention to spaces and details. A space that is constantly moving, flexible to the different functions of the environment.

An open floor emphasized by the building's wooden beams, a significant element in its distribution. Two symbolic elements in the project: a container/closet and a cube. The closet has a very geometric design, with simple lines but a good amount of strength given by its dimensions (14m) and its presence in the house. It can be surprisingly adaptable depending on the activity and the function it is given: tv cabinet, kitchen, pantry, library, wardrobe and guest room. The container is made of American oak wood on the outer part and white Formica laminated chipboard inside, with deliberately visible sidewalls.

The cube, panelled with oak wood, is the house's bathroom. The oak slats draw different perspectives with perfect subtlety on each of the sides. An attic was conceived in order to arrange the rest area, a volume intended to separate the work and rest areas without closing the space. The need to design the B+A library emerges below the attic, in order to optimise the daily use of the space. A library consisting of three.
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2
 Image of G+B2