Construcción reticular de imágenes. objetos, espacios y palabras aleatorias

Facebook Blog Youtube Vimeo Flickr RSS Instagram
MAN STORE
MAN STORE
Surface area: 160 m2

Client Loreak
Design and Site Management Pensando en blanco
Art Direction Loreak Pensando en blanco
© Interior Design Photos Iker Basterretxea

PUBLICATIONS

Archilovers

The new Loreak shop is still located at calle Hernani 19, but is focused exclusively on men?s clothing.

This shop is 160 square metres. Unlike the women?s shop, it only has one floor. The walls were treated in the same way, and with the same material as the women?s shop. This is a rough finish, competing with the smooth finish on the seamless Klein blue-coloured floor. The colour inundates the entire space, bringing freshness and vitality.

The furniture, made with materials such as local Markina marble, wood and ceramic, follows a line with simple structures. The customised pieces are modular, highly crafted and playing an important role in the layout of the furniture, with solid cedar squares and ceramic cones. Their mobility means that the space can be modulated, creating new routes and layouts for clothing collections. In this way, the space becomes dynamic, in constant movement and transformation, as the client seeks the unexpected.

The display window is the shop?s great ambient space, with the first 18 m2. An open space whose limits are hard to define, since it interacts with the rest of the shop. The wall, almost 5 metres long, holds 6 modules at the bottom part, which are freely arranged to give shape to the space?s different modulations. Every time the shop window is changed, they are arranged differently, thereby modifying this space entirely.

The second part of the shop has an area delimited by blue glass, acting as partitions with personality. Playing with blue transparencies provides plasticity to the environment, so the collection can be distributed differently than in the rest of the shop.

In the area furthest from the entry, a space opens up with linear LED lighting on shelves, on a built-in profile, providing special treatment for the displayed product. Different modules are arranged throughout this space, playing with volumes, textures and colours, while highlighting the items displayed.

The space housing the dressing rooms was delimited by a few clothes racks. What?s more, the floor treatment is different from the rest of this shop, with carpet. This all makes for a welcoming space, where the client can feel comfortable.
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE
 Image of MAN STORE